Kefírová buchta

Vyzkoušený a velice jednoduchý recept na kefírovou buchtu s čokoládovo-smetanovou polevou. Dopřejte si sladkou domácí dobrotu v podobě vynikající buchty například ke kávě.

50 minut, 1 plech

Ingredience

Těsto

  • 350 g polohrubé mouky (nebo 50:50 polohrubá a hladká)
  • 125 g cukru krupice
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 2 lžíce kakaa
  • 500 ml kefírového mléka (např. kefírové mléko z Kunína)
  • 200 ml oleje
  • 1 vejce

Poleva

  • 200 g (ml) zakysané smetany
  • 100 g hořké čokolády

Postup

Do mísy dáme mouku, cukr, sodu, kakao a vše spolu promícháme. Do promícháné směsi bez hrudek přidáme kefírové mléko, olej a vejce.

Rukou nebo robotem umícháme těsto, které rovnoměrně vylijeme na hlubší plech vyložený pečícím papírem.

Dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme zhruba 25 minut.

Když se kefírová buchta upeče a vychladne, připravíme si polevu tak, že rozpustíme čokoládu ve vodní lázni (do většího kastrolu s vodou položíme menší s čokoládou). Následně smícháme rozpuštěnou čokoládu se smetanou a rovnoměrně naneseme na buchtu.

Kefír – recepty

Kefír - recepty
Kefír – recepty
Líbí se vám "Kefírová buchta"?



Komentáře