Hrnková citronová bábovka

Vyzkoušený recept na nejlepší citronovou bábovku, která je v kombinaci s dobrou kávou nebo čajem opravdu výjimečná. Hrníčková kuchařka nezklame.

60 minut

Ingredience

  • 2 vejce
  • 1 hrnek cukru
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek mléka
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 citron

Postup

V míse ušleháme vejce s cukrem, přidáme mléko, olej, vanilkový cukr, nebo vnitřek z vanilkového lusku a šťávu s nastrouhanou kůrou z citronu.

Vše důkladně promícháme a následně přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva.

Vymícháme těsto, nalijeme do vymazané a vysypané formy na bábovku a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 170 °C po dobu zhruba 45 minut.

Upečenou citronovou bábovku necháme vychladnout, vyklopíme ji a můžeme pocukrovat.

Líbí se vám "Hrnková citronová bábovka"?



Komentáře