Vyzkoušený recept na nejlepší citronovou bábovku, která je v kombinaci s dobrou kávou nebo čajem opravdu výjimečná. Hrníčková kuchařka nezklame.
60 minut
Ingredience
- 2 vejce
- 1 hrnek cukru
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek mléka
- 1/2 hrnku oleje
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- 1 citron
Postup
V míse ušleháme vejce s cukrem, přidáme mléko, olej, vanilkový cukr, nebo vnitřek z vanilkového lusku a šťávu s nastrouhanou kůrou z citronu.
Vše důkladně promícháme a následně přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Vymícháme těsto, nalijeme do vymazané a vysypané formy na bábovku a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 170 °C po dobu zhruba 45 minut.
Upečenou citronovou bábovku necháme vychladnout, vyklopíme ji a můžeme pocukrovat.