Vyzkoušený recept na pečeného králíka s bůčkem na česneku. Dopřejte si tuto dobrotu s vařenými bramborami, nebo bramborovou kaší.
85 minut, 4 porce
Ingredience
- 2 paličky česneku
 - 150 g špeku
 - 1 králík
 - 500 g bůčku
 - 2 cibule
 - 1 lžička kmínu
 - 250 ml kuřecího vývaru
 - čerstvý tymián
 - sůl
 - pepř
 - hladká mouka
 
Postup
Nejprve nakrájíme pár stroužků česneku a tak 50 g špeku. Očištěného a opláchnutého králíka prošpikujeme tak, že špičkou ostrého nože uděláme do masa zářezy, do kterých vložíme kousky česneku se špekem.
Králíka důkladně nasolíme, opepříme a položíme do mouky. Bůček můžeme případně také prošpikovat, osolíme a opepříme.
Zbylý špek nakrájíme na kostičky, vyškvaříme, přidáme k němu nadrobno nakrájenou cibuli, stroužky česneku, kmín a králíka zprudka a krátce opečeme ze všech stran.
Králíka s bůčkem a vším ostatním dáme do pekáče, přidáme tymián, část horkého vývaru, zakryjeme a dáme péct na 160 °C po dobu 60 minut doměkka. Občas nezapomeneme přelévat maso šťávou a podle potřeby přilijeme vývar.
					