Pečený králík s bůčkem na česneku

Vyzkoušený recept na pečeného králíka s bůčkem na česneku. Dopřejte si tuto dobrotu s vařenými bramborami, nebo bramborovou kaší.

85 minut, 4 porce

Ingredience

  • 2 paličky česneku
  • 150 g špeku
  • 1 králík
  • 500 g bůčku
  • 2 cibule
  • 1 lžička kmínu
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • čerstvý tymián
  • sůl
  • pepř
  • hladká mouka

Postup

Nejprve nakrájíme pár stroužků česneku a tak 50 g špeku. Očištěného a opláchnutého králíka prošpikujeme tak, že špičkou ostrého nože uděláme do masa zářezy, do kterých vložíme kousky česneku se špekem.

Králíka důkladně nasolíme, opepříme a položíme do mouky. Bůček můžeme případně také prošpikovat, osolíme a opepříme.

Zbylý špek nakrájíme na kostičky, vyškvaříme, přidáme k němu nadrobno nakrájenou cibuli, stroužky česneku, kmín a králíka zprudka a krátce opečeme ze všech stran.

Králíka s bůčkem a vším ostatním dáme do pekáče, přidáme tymián, část horkého vývaru, zakryjeme a dáme péct na 160 °C po dobu 60 minut doměkka. Občas nezapomeneme přelévat maso šťávou a podle potřeby přilijeme vývar.

Líbí se vám "Pečený králík s bůčkem na česneku"?



Komentáře