Hrnková kefírová bábovka

Vyzkoušený recept na nejlepší kefírovou bábovku. Navíc hrníčkový, takže nemusíte nic vážit. Bábovka může být třeba celá kakaová, nebo mramorovaná.

70 minut, 1 bábovka

Ingredience

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 hrnek kefíru
  • 2 vejce
  • 100 g tuku (Hera)
  • 1 lžička jedlé sody
  • volitelně 2 lžíce kvalitního kakaa na mramorovanou bábovku

Postup

Potřebujeme hrnek, který má cca 250 ml. Recept je velice snadný. Promícháme spolu sypké ingredience (kromě kakaa, pokud nechceme celou bábovku kakaovou), k nim přidáme smíchaný kefír s vejcem, rozpuštěný tuk na pečení a umícháme těsto.

Pokud jsme neudělali kakaovou verzi a chceme udělat mramorovou bábovku, pak polovinu těsta smícháme s kakaem. Do vymazané a hrubou moukou, nebo strouhankou vysypané formy nalijeme nejprve světlou polovinu těsta a potom dokola na to kakaové těsto. Koncem vařečky dokola vlnitým tahem „projedeme“, aby vzniklo mramorování.

Připravenou bábovku dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C po dobu cca 50 minut. Ke konci vyzkoušíme špejlí a pokud se těsto nelepí, máme hotovo.

Líbí se vám "Hrnková kefírová bábovka"?



Komentáře