Vyzkoušený recept na nejlepší kefírovou bábovku. Navíc hrníčkový, takže nemusíte nic vážit. Bábovka může být třeba celá kakaová, nebo mramorovaná.
70 minut, 1 bábovka
Ingredience
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru krupice
- 1 hrnek kefíru
- 2 vejce
- 100 g tuku (Hera)
- 1 lžička jedlé sody
- volitelně 2 lžíce kvalitního kakaa na mramorovanou bábovku
Postup
Potřebujeme hrnek, který má cca 250 ml. Recept je velice snadný. Promícháme spolu sypké ingredience (kromě kakaa, pokud nechceme celou bábovku kakaovou), k nim přidáme smíchaný kefír s vejcem, rozpuštěný tuk na pečení a umícháme těsto.
Pokud jsme neudělali kakaovou verzi a chceme udělat mramorovou bábovku, pak polovinu těsta smícháme s kakaem. Do vymazané a hrubou moukou, nebo strouhankou vysypané formy nalijeme nejprve světlou polovinu těsta a potom dokola na to kakaové těsto. Koncem vařečky dokola vlnitým tahem “projedeme”, aby vzniklo mramorování.
Připravenou bábovku dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C po dobu cca 50 minut. Ke konci vyzkoušíme špejlí a pokud se těsto nelepí, máme hotovo.