Vyzkoušený a srozumitelný recept na hrnkovou kokosovou buchtu na plech. Jednoduše stačí hrnek a můžeme dělat kokosové těsto.
40 minut, 1 plech
Ingredience
- 1 hrnek cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 100 g Hery nebo jiného tuku na pečení
- 1/2 hrnku plnotučného mléka
- 2 vejce
- 1 hrnek strouhaného kokosu
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
Postup
Použijeme klasický hrnek, který má okolo 250 ml.
V míse promícháme cukr s vanilkovým cukrem, přidáme změklý tuk a odstáté mléko. Zašleháme vejce a na závěr přisypeme strouhaný kokos smíchaný s moukou a práškem do pečiva.
Umíchané těsto nalijeme rovnoměrně na hlubší plech, který si vymažeme olejem a můžeme vysypat strouhaným kokosem.
Kokosovou buchtu pečeme v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 20 minut. Ke konci zapíchneme špejli a pokud se těsto nelepí, máme hotovo.