Hrnkový cuketový perník

Vynikající hrnková buchta z cukety jako perník, kterou můžete podle chuti doplnit nějakou polevou, např. čokoládovou, nebo citronovou. Zkuste tento recept.

50 minut, 1 plech

Ingredience

  • 3 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 prášek do perníku
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 lžičky sody
  • 2 lžíce kvalitního kakaa
  • 1 špetka soli
  • 1 hrnek plnotučného mléka
  • 1/2 hrnku oleje
  • 2 vejce
  • 2 hrnky nahrubo nastrouhané cukety

Postup

Tento vyzkoušený recept na hrnkový cuketový perník je velice snadný. Smícháme si dohromady v míse všechny sypké ingredience, kromě cukety a společně umícháme.

Přidáme mléko smíchané s vejcem, olej a zase důkladně promícháme.

Na závěr přimícháme nahrubo nastrouhanou cuketu, promícháme a těsto máme hotové.

Těsto vylijeme na vyšší plech vyložený pečícím papírem a dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C po dobu zhruba 40 minut.

Na hotový cuketový perník můžeme po vychladnutí dát například čokoládovou, nebo citronovou polevu, kterou si můžeme udělat také sami.

Líbí se vám "Hrnkový cuketový perník"?



Komentáře