Karbanátky z mletého masa

Vyzkoušený recept na karbanátky z mletého masa. Patří mezi jednoduché a oblíbené recepty, kde je v hlavní roli mleté maso.

30 minut, 2 porce

Ingredience

  • 300 g mletého masa
  • 1 vejce
  • 30 g strouhaného parmezánu
  • 3 stroužky česneku
  • 1 hrst nasekané petrželky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 rohlík, nebo houska
  • 50 ml mléka
  • sůl
  • pepř
  • strouhanka
  • olej na smažení

Postup

Pečivo z předchozího dne, nejlépe gumovější, namočíme na chvíli do mléka.

Do vychlazeného mletého masa (třeba mix vepřového a hovězího) přidáme vejce, strouhaný sýr, rozlisovaný česnek, nasekanou petrželku, olej a pečivo vyždímané od mléka.

Všechny ingredience důkladně smícháme, mokrýma rukama tvarujeme karbanátky a obalujeme je ve strouhance.

Karbanátky z mletého masa smažíme na oleji do dozlatova z obou stran a hotové pokládáme například na ubrousek, abychom je zbavili přebytečného oleje.

Líbí se vám "Karbanátky z mletého masa"?



Komentáře