Krémová dýňová polévka z hokaida

Vyzkoušený sezónní recept na nejlepší krémovou dýňovou polévku z hokaida. V hlavní roli je oblíbená dýně hokkaidó. Polévka chutná i dětem!

40 minut, 4 porce

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 plátek másla
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky najemno nastrouhaného zázvoru
  • 1 dýně hokaido (hokkaidó)
  • 2 lžičky kari
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • sůl

Postup

V hrnci rozehřejeme olivový olej s plátkem másla a krátce osmahneme najemno nakrájenou cibuli.

Když cibulka zesklovatí, přidáme stroužky česneku nakrájené kolečka a najemno nastrouhaný zázvor. Za občasného promíchání krátce osmahneme a zatím připravíme hokaido dýni.

Hokkaidó opláchneme, rozřízneme na poloviny, vydlabeme například lžící vnitřek, opláchneme a nakrájíme na menší kostičky. Dýni dáme do hrnce, přidáme kari, promícháme a necháme chvíli, cca 5 minut dusit.

Po chvíli přidáme do hrnce vývar, přiklopíme a vaříme zhruba 15 minut, aby byla dýně do měkka. Následně hrnec odstavíme z plotny a ponorným mixérem vše rozmixujeme dohladka. Přidáme smetanu, promícháme, osolíme a pod poklicí ještě chvíli prohřejeme na již vypnutém sporáku.

Líbí se vám "Krémová dýňová polévka z hokaida"?



Komentáře