Vyzkoušený recept na nejlepší křenovou omáčku s uzeným masem podle babičky. Někdo ji miluji, někdo ji nemusí. Zkuste tento recept.
35 minut, 4 porce
Ingredience
- 1 plátek másla
- 4 lžíce hladké mouky
- 1 l masového vývaru
- 150 ml smetany ke šlehání
- 2 žloutky
- 50 g křenu
- sůl
Postup
V hrnci rozpustíme máslo a zasypeme moukou – uděláme světlou jíšku, neboli zásmažku, kterou následně zalijeme horkým vývarem a povaříme.
Ve smetaně rozšleháme oddělené žloutky a přidáme křen nastrouhaný najemno. Přidáme vše do hrnce, přivedeme opět k varu a krátce, zhruba 5 minut, povaříme.
Křenovou omáčku podle chuti osolíme a můžeme podávat – obvykle s houskovým knedlíkem a vařeným uzeným masem nakrájeným na plátky.