Kuře na paprice

Vyzkoušený recept na kuře na paprice se smetanou. Ať už děláte recept podle babičky, nebo Pohlreicha, základ je vždy stejný a výsledek skvělý.

50 minut, 4 porce

Ingredience

  • 1 celé kuře
  • sůl
  • 1 plátek másla
  • 1 cibule
  • 1 lžíce mleté sladké papriky (volitelně lžička pálivé)
  • 1 litr kuřecího vývaru
  • 1 kelímek zakysané smetany (125 ml)
  • 1 lžíce rajského protlaku

Postup

Kuře nejprve očistíme, opláchneme a naporcujeme na čtvrtky, které nasolíme.

V hrnci rozehřejeme máslo a na něm zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku. Když začíná zlatovět, přidáme mletou papriku a mícháme.

Když směs zpění, přidáme kuřecí čtvrtky, a co nejlépe je v této směsi namočíme. Pak zalijeme horkým vývarem tak, aby bylo kuřecí maso celé potopené.

Hrnec zakryjeme poklicí a dusíme zhruba 25 minut doměkka. Nezapomeneme občas promíchat. Měkké kuřecí maso vytáhneme z hrnce, dáme stranou a do hrnce přidáme smetanu s rajským protlakem. Zamícháme, pár minut povaříme a omáčku scedíme.

Podáváme s domácím houskovým knedlíkem, rýží, nebo těstovinami.

Líbí se vám "Kuře na paprice"?



Komentáře