Vyzkoušený recept na kuře na paprice se smetanou. Ať už děláte recept podle babičky, nebo Pohlreicha, základ je vždy stejný a výsledek skvělý.
50 minut, 4 porce
Ingredience
- 1 celé kuře
- sůl
- 1 plátek másla
- 1 cibule
- 1 lžíce mleté sladké papriky (volitelně lžička pálivé)
- 1 litr kuřecího vývaru
- 1 kelímek zakysané smetany (125 ml)
- 1 lžíce rajského protlaku
Postup
Kuře nejprve očistíme, opláchneme a naporcujeme na čtvrtky, které nasolíme.
V hrnci rozehřejeme máslo a na něm zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku. Když začíná zlatovět, přidáme mletou papriku a mícháme.
Když směs zpění, přidáme kuřecí čtvrtky, a co nejlépe je v této směsi namočíme. Pak zalijeme horkým vývarem tak, aby bylo kuřecí maso celé potopené.
Hrnec zakryjeme poklicí a dusíme zhruba 25 minut doměkka. Nezapomeneme občas promíchat. Měkké kuřecí maso vytáhneme z hrnce, dáme stranou a do hrnce přidáme smetanu s rajským protlakem. Zamícháme, pár minut povaříme a omáčku scedíme.
Podáváme s domácím houskovým knedlíkem, rýží, nebo těstovinami.