Lískové ořechy v těstíčku

Vyzkoušený a velice jednoduchý recept na lískové ořechy v těstíčku. Ořechy jsou skvělé svou chutí a zároveň přínosné pro naše zdraví.

35 minut

Ingredience

  • 200 g lískových ořechů natural (koupit)
  • 250 g hladké mouky
  • 20 g cukru moučky
  • 1 vanilkový cukr
  • 1/2 citronu
  • 200 g másla
  • 1 žloutek
  • cukr moučka se skořicí na obalování

Postup

Začneme těstem, ve kterém potom jádra lískových ořechů zabalíme.

Promícháme si všechny sypké ingredience, kromě lískáčů, přidáme nastrouhanou kůru z opláchnutého citronu, žloutek a vypracujeme si těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme přes noc odležet v chladu.

Z připraveného těsta uděláme váleček cca 1 cm silný, pokrájíme ho na cca 1 cm široké dílky, položíme lískáč, zatlačíme na něj a těsto kolem něj obtáhneme – prostě ho zabalíme.

Když všechny lískové oříšky zabalíme a naskládáme na plech vyložený pečícím papírem, dáme je péct na 170 °C, dokud není těstíčko dozlatova. Podle tloušťky těstíčka a trouby to může trvat různě dlouho.

Hotové lískové oříšky v těstíčku můžeme za tepla obalit v moučkovém cukru promíchaným třeba se skořicí.

Líbí se vám "Lískové ořechy v těstíčku"?



Komentáře