Makovec

Vyzkoušený recept na vynikající makovec z mletého máku. Hrníčkový recept jsem nenašla, ale i tak tento stojí za vyzkoušení.

45 minut

Ingredience

  • 50 g másla
  • 100 g cukru moučka
  • 1 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 4 špetky skořice
  • 1 citron
  • 250 ml mléka
  • 100 g polohrubé mouky
  • 200 g mletého máku
  • 1/2 prášku do pečiva

Postup

Domácí makovec z mletého máku je velice snadný, takže si máslo pokojové teploty utřeme s cukrem a vejcem. Přidáme vanilkový cukr promíchaný se skořicí, citronovou šťávu a promícháme.

Přidáme mléko, mouku promíchanou s mletým mákem a práškem do pečiva. Umícháme těsto.

Hotové těsto nalijeme do máslem vymazané a moukou vysypané dortové formy o průměru 22 cm, případně hlubokého plechu a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 170 °C po dobu cca 35 minut.

Líbí se vám "Makovec"?



Komentáře