Domácí granola

Vyzkoušený recept na výbornou domácí granolu z ovesných vloček, ovoce a oříšků. Navíc je to jednoduchý hrníčkový recept.

50 minut, 4 porce

Ingredience

  • 2 hrnky ovesných vloček
  • 1/2 hrnku nasekaných para ořechů, nebo jiných
  • 1/2 hrnku nasekaného sušeného ovoce podle chuti
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžička mleté skořice
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 1 špetka soli

Postup

Do mísy přidáme všechny sypké ingredience a promícháme je. Para ořechy můžeme nahradit klidně jinými, například lískovými a sušené ovoce – může být například nějaké lesní, brusinky, meruňky atd.

Do sypké směsi přidáme už jen med a kokosový olej, vše promícháme a rozprostřeme na plech s pečícím papírem.

Granolu dáme péct do předem vyhřáté trouby na 170 °C a po dobu asi 40 minut. Při pečení granolu občas promícháme, aby se nezačala připalovat.

Upečenou domácí granolu necháme vychladnout a uskladníme ji v uzavíratelné nádobě.

Líbí se vám "Domácí granola"?



Komentáře