Máslo z dýňových semínek

Vyzkoušený recept na skvělé máslo z dýňových semínek, které je plné vitamínů a minerálů prospěšných pro naše zdraví.

10 minut, cca 500 ml

Ingredience

  • 450 g loupaných dýňových semínek
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 1 lžíce mleté skořice
  • 3 lžíce cukru (třtinového)

Postup

Dýňová semínka dáme do kuchyňského robotu a pustíme se do mixování, které bude trvat zhruba 2 – 4 minuty podle výkonu našeho mixéru.

V průběhu mixování občas setřeme zbytky dýňových semínek, která zůstanou na stěně nádoby. V mixování pokračujeme tak dlouho, dokud nezískáme konzistenci másla.

Před dokončením ještě přidáme kokosový olej se skořicí i cukrem a mixujeme ještě alespoň 1 – 2 minuty.

Máslo z dýňových semínek skladujeme v libovolné uzavíratelné nádobě bez přístupu vzduchu po dobu 2 – 3 týdnů v chladu.

Líbí se vám "Máslo z dýňových semínek"?



Komentáře