Mexická směs s kuřecím masem

Vyzkoušený recept na mexickou směs s kuřecím masem, kterou můžeme podávat například s tortillou, nebo s topinkami potřené česnekem.

30 minut, 4 porce

Ingredience

  • 500 g kuřecích prsou
  • 1 červená nebo žlutá paprika
  • 1 plechovka celých rajčat
  • 1 plechovka červených fazolí
  • 1 plechovka sladké kukuřice
  • 1 hrst nasekané čerstvé petrželky
  • 1 lžíce olivového oleje s chilli
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžička mleté pálivé papriky
  • sůl
  • pepř

Postup

Kuřecí maso očistíme, opláchneme a nakrájíme na menší kousky, které budeme marinovat.

Marinádu připravíme smícháním olivového oleje s chilli, prolisovaného česneku, mleté pálivé papriky, pepře a soli. Kuřecí kousky v marinádě hezky promícháme, zakryjeme fólií a dáme alespoň na 2 hodiny marinovat do chladničky.

Na rozpálené pánvi marinované kuřecí kousky zhruba 8 minut osmahneme, pak přidáme papriku nakrájenou na kostičky a chvíli společně restujeme. Následně přidáme nahrubo nakrájená rajčata včetně šťávy z plechovky a chvíli směs povaříme.

Na závěr přidáme scezené fazole, kukuřici, promícháme, prohřejeme chvíli a přimícháme nasekanou petrželku.

Mexickou směs s kuřecím masem podáváme buď zabalenou v tortille, nebo nanesenou na topinky.

Líbí se vám "Mexická směs s kuřecím masem"?



Komentáře