Vyzkoušený recept na nepečený ovocný dort s mascarpone, smetanou a ovocem, které můžeme vybrat podle své chuti. Vychlazený ovocný dort je vynikající.
45 minut, 1 dort
Ingredience
- 1 balíček dětských piškotů (120 g)
- 400 ml smetany ke šlehání
- 150 ml zakysané smetany
- 450 g mascarpone
- 1 lžíce cukru krupice
- čerstvé, nebo kompotované ovoce
Postup
Dortovou formu o průměru 22 – 24 cm vyložíme potravinářskou fólií a její dno vyskládáme polovinou dětských piškotů.
Ušleháme šlehačku a trochu osladíme. Do šlehačky přidáme zakysanou smetanu s mascarpone a vše pomalu ušleháme.
Na piškoty v dortové formě naneseme polovinu množství připravené směsi a na ni naskládáme druhou polovinu piškotů a na ně ovoce. Na závěr naneseme druhou polovinu krémové směsi.
Povrch nepečeného dortu hezky uhladíme a podle libosti můžeme i nahoru dát ovoce. Větší ovoce můžeme pokrájet na drobno a zalít vše ještě želatinou.
Pokud použijeme kompotované ovoce a budeme připravovat želatinu, nezapomeneme využít ovocnou šťávu na její přípravu.
Hotový nepečený dort s ovocem dáme na pár hodin, nejlépe přes noc, důkladně vychladit.