Okurkový salát

Vyzkoušený základní recept na okurkový salát se sladko-kyselou zálivkou, který je osvěžující a skvěle se hodí k hlavnímu jídlu s nějakým masem.

10 minut, 2 – 4 porce

Ingredience

  • 1 salátová okurka
  • sůl
  • 1 hrnek vody
  • 1,5 lžíce octa
  • 1 lžíce cukru krupice

Postup

Okurku opláchneme a i se slupkou ji nastrouháme na hrubém struhadle. Posolíme ji a necháme zhruba 3 minuty pustit šťávu, kterou nevyléváme, protože stejně jako slupka okurky obsahuje minerály a živiny.

Sladko-kyselou zálivku připravíme tak, že do hrnku dáme sudenou vodu, zarovnanou lžíci cukru a podle chuti, cca lžíci octa. Promícháme a zálivka je připravena.

Nastrouhanou okurku dáme do misek a přidáme sladko-kyselou zálivku. Podáváme ihned, případně ještě dáme do chladničky.

Líbí se vám "Okurkový salát"?



Komentáře