Mojito

Vyzkoušený recept na vynikající a osvěžující mojito, jehož příprava je velice jednoduchá. Buďte skvělým barmanem i vy doma!

10 minut, 1 porce

Ingredience

  • 1 limeta
  • 2 lžičky třtinového cukru
  • 8 lístků máty
  • 50 ml bílého rumu
  • 100 – 150 ml perlivé vody
  • led nebo ledová tříšť

Postup

Opláchnutou limetku nakrájíme na čtvrtiny, dáme do dostatečně široké sklenice (tumbleru) a vymačkáme muddlerem, nebo například nějakou malou „kvedlačkou“.

Přidáme cukr, opět pomačkáme a smícháme s limetkou.

Přidáme lístky máty a opět pomačkáme, aby se uvolnilo aroma, ale lístky zůstaly neporušené a v celku.

Nasypeme led, nebo ledovou tříšť, aby vyplnila víc, než polovinu sklenice, zalijeme rumem, vše důkladně promícháme a doplníme půl na půl vodou a ledovou tříští.

Podle sebe ozdobíme kolečkem limetky, lístky máty, přidáme brčko a můžeme podávat.

Líbí se vám "Mojito"?



Komentáře