Vyzkoušený recept na vynikající ořechové řezy se žloutkovou polevou. Pokud jste závislí na oříšcích a milujete sladké, těmto řezům neodoláte.
50 minut, 1 plech
Ingredience
Těsto
- 6 bílků
- 1 špetka soli
- 275 g cukru krupice
- 275 g másla
- 140 g hladké mouky
- 275 g mletých vlašských ořechů
Žloutková poleva
- 6 žloutků
- 275 g cukru krupice
- šťáva z 1/2 citronu
- šťáva z 1/2 pomeranče
Postup
Nejprve si z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, zašleháme cukr a následně pomalu přidáváme rozpuštěné, již zchladlé, máslo. Nakonec přidáme mleté vlašské ořechy promíchané s moukou.
Těsto vylijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech (nebo vyložený pečícím papírem) a dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C po dobu 30 minut. Řezy by měly získat zlatavou barvu.
Žloutkovou polevu připravíme tak, že žloutky, cukr a šťávu z citronu a pomeranče společně utřeme do lesklé pěny. Rovnoměrně naneseme stěrkou na vychladlý moučník a máme hotovo.