Vyzkoušený recept na výborné ovocné řezy s pudingem. Puding se hodí vždy vanilkový, ale pokud zvolíme jahody, můžeme sladit s jahodovým pudingem.
60 minut, 1 plech ovocných řezů
Ingredience
Těsto
- 4 vejce
- 1 špetka soli
- 200 g cukru moučka
- 200 g polohrubé mouky
- 100 ml oleje
- 100 ml vody
- 1/2 sáčku prášku do pečiva (cca 6 g)
Krém
- 1 l mléka
- 3 sáčky vanilkového pudingu
- 300 g cukru krupice
- 300 g zakysané smetany (2 kelímky)
Dokončení
- 1 konzerva ovocného kompotu (jahody, broskve, ananas, mandarinky, kiwi), nebo čerstvé ovoce cca 500 g
- 1 želatina na dorty
Postup
Oddělíme žloutky od bílků a z bílků se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh.
Žloutky vyšleháme s cukrem do hladké pěny a k ní postupně přišleháváme olej i vodu. Na konec přišleháme mouku předem smíchanou s práškem do pečiva a potom tuhý sníh z bílků.
Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C po dobu zhruba 25 minut. Vyzkoušíme zapíchnutím špejle, a pokud se těsto nelepí, máme hotovo.
Uvaříme puding podle postupu na obalu. Mléko nalijeme do hrnce, rozmícháme v něm puding s cukrem a za stálého míchání uvaříme puding. Hotový puding odstavíme z plotny a zašleháme do něj smetanu.
Z kompotu scedíme šťávu a dáme si ji stranou pro přípravu želatiny. Ovoce, které podle jeho velikosti v případě potřeby pokrájíme, naskládáme na vychladlé těsto a na něj naneseme rovnoměrně připravený puding.
Připravíme si želatinu podle návodu na obalu s využitím šťávy z kompotu, kterou jsme si dali stranou. Hotovou želatinu naneseme na puding a ovocné řezy dáme na pár hodin vychladit.