Vaječná omeleta

Jednoduchý a vyzkoušený recept na vaječnou omeletu. Základem vynikající vaječné omelety jsou čerstvá vejce pokojové teploty.

15 minut, 1 porce

Ingredience

  • 3 čerstvá vejce
  • sůl
  • pepř
  • 1 plátek másla
  • 50 g strouhaného tvrdého sýru (čedar)

Postup

Rozklepnutá vejce v misce osolíme, opepříme a vidličkou promícháme (nešleháme).

Na rozehřáté pánvi rozpustíme trochu másla, nebo použijeme olej a nalijeme promíchaná vejce na pánev. S pánví zakroužíme, aby se vejce rozlila na celou plochu (s tím souvisí i výběr vhodně velké pánve).

Pokud použijeme tvrdý sýr, posypeme omeletu po chvilce opékání.

Omeletu smažíme resp. opékáme na pánvi jen pár minut (2 – 3 minuty) tak, aby byla zespodu dozlatova a na povrchu krémová.

Hotovou vaječnou omeletu ihned sundáme z horké pánve na talíř a přeložíme ji napůl.

Líbí se vám "Vaječná omeleta"?



Komentáře