Jednoduchý a vyzkoušený recept na vaječnou omeletu. Základem vynikající vaječné omelety jsou čerstvá vejce pokojové teploty.
15 minut, 1 porce
Ingredience
- 3 čerstvá vejce
- sůl
- pepř
- 1 plátek másla
- 50 g strouhaného tvrdého sýru (čedar)
Postup
Rozklepnutá vejce v misce osolíme, opepříme a vidličkou promícháme (nešleháme).
Na rozehřáté pánvi rozpustíme trochu másla, nebo použijeme olej a nalijeme promíchaná vejce na pánev. S pánví zakroužíme, aby se vejce rozlila na celou plochu (s tím souvisí i výběr vhodně velké pánve).
Pokud použijeme tvrdý sýr, posypeme omeletu po chvilce opékání.
Omeletu smažíme resp. opékáme na pánvi jen pár minut (2 – 3 minuty) tak, aby byla zespodu dozlatova a na povrchu krémová.
Hotovou vaječnou omeletu ihned sundáme z horké pánve na talíř a přeložíme ji napůl.