Pečené kuře na zelí

Vyzkoušený recept na vynikající pečené kuře na kysaném zelí podle mé babičky. Takto udělané kuře je hezky šťavnaté a s kysaným zelím se skvěle doplňuje.

100 minut, 4 porce

Ingredience

  • 1 kuře
  • 1000 g kysaného zelí
  • 2 cibule
  • 200 g anglické slaniny (plátky)
  • 4 stroužky česneku
  • mletá sladká a pálivá paprika
  • kmín
  • sůl
  • pepř

Postup

Kysané zelí i se šťávou smícháme v nějaké míse s cibulí nakrájenou nadrobno, rozprostřeme do pekáčku rovnoměrně, posypeme kmínem a naskládáme na zelí slaninu.

Celé kuře očistíme, opláchneme, necháme okapat a oschnout. Zatím si rozmačkáme česnek, utřeme se solí a potřeme celé kuře. Pak posypeme rovnoměrně mletou paprikou a položíme do pekáčku na zelí se slaninou.

Vše na závěr posypeme ještě kmínem, pekáč přiklopíme, nebo zakryjeme alobalem a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 200 °C po dobu zhruba 60 minut. Následně pekáček odkryjeme a pečeme ještě dalších 25 minut, aby se vytvořila křupavá kůrka.

Líbí se vám "Pečené kuře na zelí"?



Komentáře