Pečené kuře na medu

Vyzkoušený recept na pečené kuře na medu s citronem. Kuře tak trochu jinak, než jsme zvyklí. Recept je velice jednoduchý a je to příjemná změna.

90 minut, 4 porce

Ingredience

  • 1 kuře
  • 250 g másla
  • sůl
  • pepř
  • 4 lžíce medu
  • kůra z 1 citronu

Postup

Celé kuře nejprve důkladně opláchneme proudem studené vody a necháme okapat.

Tenčí část křidélek založíme dolů pod silnější část. Mezi kůži na prsou a masem vložíme máslo (uděláme kapsu) a to stejné uděláme na stehnech.

Maso ze všech stran i zevnitř důkladně osolíme, opepříme a dáme zády do pekáče vyloženého pečícím papírem. Pečeme na 170 °C zhruba 40 minut.

Připravíme si marinádu tak, že smícháme med s citronovou kůrou, kterou nakrájíme na malé kostičky, nebo nastrouháme.

Kuře otočíme, přelijeme párkrát výpekem a naneseme na něj hotovou medovo-citronovou marinádu. Teplotu zvýšíme na 200 °C a pečeme ještě dalších 10 – 15 minut.

Líbí se vám "Pečené kuře na medu"?



Komentáře