Vyzkoušený recept na pečené kuře na medu s citronem. Kuře tak trochu jinak, než jsme zvyklí. Recept je velice jednoduchý a je to příjemná změna.
90 minut, 4 porce
Ingredience
Postup
Celé kuře nejprve důkladně opláchneme proudem studené vody a necháme okapat.
Tenčí část křidélek založíme dolů pod silnější část. Mezi kůži na prsou a masem vložíme máslo (uděláme kapsu) a to stejné uděláme na stehnech.
Maso ze všech stran i zevnitř důkladně osolíme, opepříme a dáme zády do pekáče vyloženého pečícím papírem. Pečeme na 170 °C zhruba 40 minut.
Připravíme si marinádu tak, že smícháme med s citronovou kůrou, kterou nakrájíme na malé kostičky, nebo nastrouháme.
Kuře otočíme, přelijeme párkrát výpekem a naneseme na něj hotovou medovo-citronovou marinádu. Teplotu zvýšíme na 200 °C a pečeme ještě dalších 10 – 15 minut.