Pracny (medvědí tlapky)

Tento vyzkoušený recept na vynikající pracny musíte alespoň na Vánoce vyzkoušet. Medvědí tlapky patří dlouhodobě mezi nejoblíbenější recepty na cukroví.

45 minut, 2 plechy

Ingredience

  • 350 g polohrubé mouky
  • 250 g cukru moučka
  • 50 g kvalitního kakaa
  • 125 g mletých vlašských ořechů
  • 1 malá špetka mleté skořice
  • 1 malá špetka mletého hřebíčku
  • 250 g másla

Postup

Recept je velice jednoduchý a tak to máme rádi. V míse si jednoduše smícháme všechny sypké ingredience a přidáme máslo pokojové teploty pokrájené na menší kousky / plátky.

Rukama vypracujeme a následně uhněteme těsto do tvaru šišky, nebo bochánku, dáme do potravinové fólie a dáme do chladu na chvíli odpočinout (1 – 2 hodiny, ale klidně přes noc).

Z těsta si vždy vezmeme kousek a namačkáme do formiček. Formičky s pracnama skládáme na plech.

Pracny pečeme na 160 °C zhruba 20 minut. Upečené vyklopíme a hned za tepla je obalujeme v moučkovém cukru smíchaným s vanilkou.

Vanilkový cukr připravíme tak, že vanilkový lusk podélně rozřízneme a vnitřek nožem vyškrábeme. Smícháme s moučkovým cukrem a můžeme obalovat.

Líbí se vám "Pracny (medvědí tlapky)"?



Komentáře