Rajčatové pesto

Vyzkoušený recept na vynikající domácí rajčatové pesto z čerstvých rajčat, které se pak skvěle hodí třeba při přípravě nějakých těstovin.

15 minut

Ingredience

  • 1 hrstka piniových oříšků
  • 500 g zralých rajčat
  • 1 svazek čerstvé bazalky
  • 3 – 4 stroužky česneku
  • 150 g strouhaného parmezánu
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Postup

Nejprve si na pánvi krátce opražíme jádra pinií, dáme z pánve stranou a když vychladnou, tak je v mixéru rozmixujeme na jemno a dáme do mísy.

Rajčata v celku ponoříme zhruba na dvě minuty do horké vody, vytáhneme je a zbavíme slupek. Nasekáme je, nebo krátce rozmixujeme v mixéru a přidáme do mísy.

Do hmoždíře dáme bazalku se stroužky česneku a rozdrtíme. Případně můžeme krátce rozmixovat v mixéru. Pokud ano, uděláme to ještě před mixováním rajčat.

Opět dáme do mísy, přidáme nastrouhaný parmezán, trochu olivového oleje, dochutíme solí, pepřem a vše v míse důkladně promícháme.

Rajčatové pesto se dá případně udělat také ze sušených rajčat, ale z čerstvých je podle mě lepší.

Líbí se vám "Rajčatové pesto"?



Komentáře