Kuřecí rizoto

Vyzkoušený recept na rizoto z kuřecího masa, které je podobné italskému rizotu, ale je to spíš varianta na český způsob.

30 minut, 4 porce

Ingredience

  • 400 g dlouhozrnné rýže
  • 1 plechovka hrášku (300g)
  • 1 plechovka kukuřice (cca 300g)
  • 2 lžíce kari koření (nepovinné)
  • 3 kuřecí prsa
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř

Postup

Rýži nejprve propláchneme například přes cedník a necháme okapat.

Na nějaké hlubší pánvi, nebo ideálně ve voku rozehřejeme olej, přidáme rýži a promícháme, aby se jednotlivá zrnka obalila v oleji. Následně zalijeme horkou vodou tak, aby byla rýže akorát ponořená, osolíme, zamícháme a přivedeme k varu. Potom vaříme zhruba 15 minut.

Kuřecí maso zatím opláchneme, osušíme a nakrájíme na menší kousky, nebo nudličky. Prsíčka osolíme, opepříme a krátce zprudka osmahneme na rozpálené pánvi s trochou oleje,

Když už je rýže tak akorát na zkus uvařená, přidáme osmahnuté kousky kuřecího masa a scezený hrášek s kukuřicí. Vše promícháme, krátce povaříme a rizoto s kuřecím masem je hotové.

Líbí se vám "Kuřecí rizoto"?



Komentáře