Vyzkoušený recept na rizoto z kuřecího masa, které je podobné italskému rizotu, ale je to spíš varianta na český způsob.
30 minut, 4 porce
Ingredience
- 400 g dlouhozrnné rýže
- 1 plechovka hrášku (300g)
- 1 plechovka kukuřice (cca 300g)
- 2 lžíce kari koření (nepovinné)
- 3 kuřecí prsa
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
Postup
Rýži nejprve propláchneme například přes cedník a necháme okapat.
Na nějaké hlubší pánvi, nebo ideálně ve voku rozehřejeme olej, přidáme rýži a promícháme, aby se jednotlivá zrnka obalila v oleji. Následně zalijeme horkou vodou tak, aby byla rýže akorát ponořená, osolíme, zamícháme a přivedeme k varu. Potom vaříme zhruba 15 minut.
Kuřecí maso zatím opláchneme, osušíme a nakrájíme na menší kousky, nebo nudličky. Prsíčka osolíme, opepříme a krátce zprudka osmahneme na rozpálené pánvi s trochou oleje,
Když už je rýže tak akorát na zkus uvařená, přidáme osmahnuté kousky kuřecího masa a scezený hrášek s kukuřicí. Vše promícháme, krátce povaříme a rizoto s kuřecím masem je hotové.