Ravioli se špenátem a ricottou

Vyzkoušený recept na domácí ravioli se špenátem a ricottou, které se skvěle hodí třeba v létě na večeři, s dobrým vínem k tomu.

60 minut, 4 porce

Ingredience

Ravioli

  • 400 g hladké mouky
  • 4 vejce

Náplň

  • 1 lžíce másla
  • 1 sáček baby špenátu (cca 80 g)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 žloutek
  • 200 g ricotty
  • 80 g nastrouhaného parmezánu

Omáčka

  • 120 g nastrouhaného parmezánu
  • 80 g másla

Postup

Nejprve uděláme těsto na ravioli a to tak, že na vál dáme mouku, do ní rozklepneme vejce a vypracujeme těsto. Hotové těsto necháme 15 minut odpočinout.

Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme česnek nakrájený na plátky a krátce orestujeme. Pak přidáme baby špenát a krátce, cca 10 minut, podusíme pod poklicí. Nakonec přidáme žloutek, ricottu a nastrouhaný parmezán a promícháme.

Na pomoučeném vále nebo pracovní desce vyválíme těsto na čtvercový plát o tloušťce zhruba 2 mm. Ten rozřežeme rádýlkem na pásky a šířce zhruba 7 cm a na tyto pásky nanášíme každých 5 cm zhruba lžičku náplně. Pak přikryjeme druhým páskem, přitiskneme v místech, kde náplň není, a nakrájíme rádýlkem jednotlivé ravioli.

Připravené domácí ravioli vaříme v osolené vařící vodě zhruba 3 minuty, dokud nevyplavou na povrch.

Uvařené ravioli dáme nejlépe do vyhřáté mísy, přidáme másla s nastrouhaným parmezánem a promícháme.

Líbí se vám "Ravioli se špenátem a ricottou"?



Komentáře