Vyzkoušený recept na vynikající hrníčkovou bublaninu s rybízem. Kromě červeného a černého rybízu můžeme použít jakékoliv další ovoce.
55 minut
Ingredience
- 4 vejce
- 1 hrnek cukru krupice
- 1 hrnek smetany ke šlehání (200 ml)
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- červený, nebo černý rybíz (jakékoliv ovoce podle chuti)
Postup
Smícháme vejce s cukrem, přimícháme šlehačku a následně mouku s práškem do pečiva. Vymícháme těsto na bublaninu.
Těsto nalijeme na plech vymazaný máslem a vysypaný hrubou moukou, nebo strouhankou. Na těsto naskládáme rybíz, nebo jiné ovoce. Pokud použijeme větší kusy ovoce, můžeme obalit v mouce, aby se příliš nepropadlo do těsta.
Rybízovou bublaninu dáme péct do předem vyhřáté trouby na 170 °C po dobu 40 minut.