Rybízová bublanina

Vyzkoušený recept na vynikající hrníčkovou bublaninu s rybízem. Kromě červeného a černého rybízu můžeme použít jakékoliv další ovoce.

55 minut

Ingredience

  • 4 vejce
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 hrnek smetany ke šlehání (200 ml)
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • červený, nebo černý rybíz (jakékoliv ovoce podle chuti)

Postup

Smícháme vejce s cukrem, přimícháme šlehačku a následně mouku s práškem do pečiva. Vymícháme těsto na bublaninu.

Těsto nalijeme na plech vymazaný máslem a vysypaný hrubou moukou, nebo strouhankou. Na těsto naskládáme rybíz, nebo jiné ovoce. Pokud použijeme větší kusy ovoce, můžeme obalit v mouce, aby se příliš nepropadlo do těsta.

Rybízovou bublaninu dáme péct do předem vyhřáté trouby na 170 °C po dobu 40 minut.

Líbí se vám "Rybízová bublanina"?



Komentáře