Škvarková pomazánka

Nejlepší recept na domácí škvarkovou pomazánku podle babičky, která je s vejci a hořčicí jak má správně být. Je vynikající s čerstvým chlebem.

25 minut, 4 porce

Ingredience

  • 250 g škvarků
  • 4 vejce
  • 2 kyselé okurky
  • 1 cibule
  • 1 lžíce hořčice
  • sůl
  • pepř

Postup

Škvarky nejprve umeleme, nebo rozmixujeme a dáme do mísy.

Vejce uvařená na tvrdo oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle do mísy ke škvarkům.

Okurky a cibuli nakrájíme nadrobno, přidáme i s hořčicí do mísy a vše společně promícháme. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem.

Hotovou škvarkovou pomazánku necháme pár hodin odležet v chladničce a následně podáváme ideálně s čerstvým chlebem.

Líbí se vám "Škvarková pomazánka"?



Komentáře