Vyzkoušený recept na šlehačkové rohlíčky s náplní podle vaší volby. Šlehačkové cukroví je delikatesa, takže zkuste tyto rohlíčky a nebudete litovat.
45 minut, 64 rohlíčků
Ingredience
- 200 ml smetany ke šlehání
- 450 g hladké mouky
- 250 g másla
- 1 špetka soli
Postup
Všechny ingredience společně promícháme a vypracujeme šlehačkové těsto, ze kterého uděláme bochánek a rozdělíme jej na 8 stejných dílů.
Každý díl vyválíme na kulatou placku a rozdělíme ji na 8 stejných dílů – trojúhelníků. Na každý dáme na jeho širší straně povidla, nebo náplň, zahneme okraje okolo náplně, aby nám nevytekla, a zabalíme.
Zamotané rohlíčky skládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme je v předem vyhřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut.