Šťouchané brambory

Vyzkoušený recept na „obyčejné“ šťouchané brambory, které chutnají neobyčejně a jsou vynikající přílohou k nějakému dobrému masu.

50 minut, 4 – 6 porcí

Ingredience

  • 1 kg brambor (varný typ B nebo C)
  • 6 větších cibulí
  • 1 plátek másla nebo 3 lžíce olivového oleje
  • 1 hrstka nasekané natě petrželky, nebo 3 jarní cibulky s natí
  • sůl
  • mletý pepř

Brambory oškrábeme, opláchneme, překrojíme na čtvrtky a uvaříme ve slané vodě do měkka. Následně vodu z brambor slijeme, trochu necháme na dně a alespoň do hrnku odlijeme pro případnou úpravu konzistence.

Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka a osmahneme ji dozlatova na rozpálené pánvi s máslem, nebo olejem, případně na sádle. Cibuli hlídáme a promícháváme, aby se nepřipálila a nebyla hořká.

Cibulku i s tukem přidáme k bramborám, osolíme, opepříme a šťouchadlem našťoucháme brambory do podoby hrudkovité kaše.

Přidáme nasekanou nať petrželky, případně nasekanou jarní cubulku s natí, promícháme a máme hotovo. Podle chuti můžeme přidat sůl, pepř a případně trochu vody s brambor pro doladění konzistence.

Líbí se vám "Šťouchané brambory"?



Komentáře