Tapiokový puding

Tapiokový puding

Vyzkoušený a srozumitelný recept na tapiokový puding. Znáte ty kuličky z Bubble Tea? Tak to je tapioka, bezlepkový škrob získaný z manioku jedlého.

30 minut, 2 porce

Ingredience

  • 50 g tapioky (kuličky, perly různých velikostí – koupit zde)
  • 200 ml vody
  • 250 ml kokosového mléka
  • 1 lžíce sirupu agáve nebo 2 lžíce medu
  • ovoce podle chuti a dostupnosti (jahody, maliny, borůvky, ostružiny, meruňky, broskve…)
  • 1 lusk vanilky
  • 2 špetky skořice

Postup

Tapiokový puding je velice snadný a velice podobný chia pudingu svou přípravou i celkově.

Tapiokové kuličky zalijeme vodou (rovnou do kastrolku, ve kterém budeme vařit) a necháme je přes noc být. Nabobtnají a navíc se pak lépe vaří.

Druhý den přidáme do kastrolu s tapiokou kokosové mléko, sirup, nebo med, promícháme a přivedeme za průběžného míchání k varu. Povaříme asi 10 minut, dokud puding není požadované konzistence. Kuličky by měly být zároveň jakoby průhledné.

Podle chuti ještě můžeme přidat vyškrábnutou vanilku z jednoho vanilkového lusku a skořici. Fantazii v dochucování tapiokového pudingu se meze nekladou.

Hotový puding nalijeme do připravených misek, nebo skleniček s ovocem. Ovoce můžeme dát také až nahoru, nebo klidně doprostřed pudingu.

A jak děláte tapiokový puding vy?

Líbí se vám "Tapiokový puding"?



Komentáře