Vyzkoušený a srozumitelný recept na tapiokový puding. Znáte ty kuličky z Bubble Tea? Tak to je tapioka, bezlepkový škrob získaný z manioku jedlého.
30 minut, 2 porce
Ingredience
- 50 g tapioky (kuličky, perly různých velikostí – koupit zde)
- 200 ml vody
- 250 ml kokosového mléka
- 1 lžíce sirupu agáve nebo 2 lžíce medu
- ovoce podle chuti a dostupnosti (jahody, maliny, borůvky, ostružiny, meruňky, broskve…)
- 1 lusk vanilky
- 2 špetky skořice
Postup
Tapiokový puding je velice snadný a velice podobný chia pudingu svou přípravou i celkově.
Tapiokové kuličky zalijeme vodou (rovnou do kastrolku, ve kterém budeme vařit) a necháme je přes noc být. Nabobtnají a navíc se pak lépe vaří.
Druhý den přidáme do kastrolu s tapiokou kokosové mléko, sirup, nebo med, promícháme a přivedeme za průběžného míchání k varu. Povaříme asi 10 minut, dokud puding není požadované konzistence. Kuličky by měly být zároveň jakoby průhledné.
Podle chuti ještě můžeme přidat vyškrábnutou vanilku z jednoho vanilkového lusku a skořici. Fantazii v dochucování tapiokového pudingu se meze nekladou.
Hotový puding nalijeme do připravených misek, nebo skleniček s ovocem. Ovoce můžeme dát také až nahoru, nebo klidně doprostřed pudingu.
A jak děláte tapiokový puding vy?