Vyzkoušený recept na oblíbené tvarohové řezy, které patří mezi nejlepší recepty. Dopřejte si tuto delikatesu plnou tvarohu.
75 minut, 1 plech
Ingredience
Těsto
- 500 g hladké mouky
- 1/2 kypřícího prášku do pečiva
- 3 lžíce kvalitního kakaa
- 300 g másla
- 6 polévkových lžic plnotučného mléka
- 2 žloutky
Tvarohová náplň
- 750 g tvarohu (3 vaničky, nízkotučný)
- 1 vanilkový cukr
- 200 g cukru krupice
- 3 žloutky
- 5 bílků
- 3 polévkové lžíce rumu
- citronová kůra z 1/2 citronu
Postup
Promícháme spolu mouku, prášek do pečiva a kakao. Přidáme změklé máslo, které můžeme ještě pokrájet na menší kousky a mléko smíchané se dvěma žloutky. Oddělené bílky dáme do chladu (celkem je potřeba 5 vajec v tomto receptu).
Ze všech těchto ingrediencí vypracujeme rukama těsto, které rozdělíme na dvě poloviny a každou zabalíme do potravinové fólie. Jednu polovinu dáme do chladničky, druhou do mrazničky a zatím si nachystáme tvarohovou náplň.
Do mísy dáme veškeré ingredience na přípravu tvarohové náplně, kromě bílků. Vše smícháme a k hotové směsi vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a špetky soli.
Vytáhneme si těsto. To z chladničky vyválíme do středně hlubokého plechu, který není potřeba vymazávat, ale klidně můžeme trochou másla. Na těsto naneseme rovnoměrně připravenou tvarohovou náplň a na ni rovnoměrně nastrouháme těsto vytažené z mrazničky.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C zhruba 35 minut. Pak troubu vypneme a tvarohové řezy necháme ještě 10 minut v troubě. Když plech vychladne, dáme ještě do chladu alespoň na pár hodin, nejlépe však přes noc.