Tvarohové řezy

Vyzkoušený recept na oblíbené tvarohové řezy, které patří mezi nejlepší recepty. Dopřejte si tuto delikatesu plnou tvarohu.

75 minut, 1 plech

Ingredience

Těsto

  • 500 g hladké mouky
  • 1/2 kypřícího prášku do pečiva
  • 3 lžíce kvalitního kakaa
  • 300 g másla
  • 6 polévkových lžic plnotučného mléka
  • 2 žloutky

Tvarohová náplň

  • 750 g tvarohu (3 vaničky, nízkotučný)
  • 1 vanilkový cukr
  • 200 g cukru krupice
  • 3 žloutky
  • 5 bílků
  • 3 polévkové lžíce rumu
  • citronová kůra z 1/2 citronu

Postup

Promícháme spolu mouku, prášek do pečiva a kakao. Přidáme změklé máslo, které můžeme ještě pokrájet na menší kousky a mléko smíchané se dvěma žloutky. Oddělené bílky dáme do chladu (celkem je potřeba 5 vajec v tomto receptu).

Ze všech těchto ingrediencí vypracujeme rukama těsto, které rozdělíme na dvě poloviny a každou zabalíme do potravinové fólie. Jednu polovinu dáme do chladničky, druhou do mrazničky a zatím si nachystáme tvarohovou náplň.

Do mísy dáme veškeré ingredience na přípravu tvarohové náplně, kromě bílků. Vše smícháme a k hotové směsi vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a špetky soli.

Vytáhneme si těsto. To z chladničky vyválíme do středně hlubokého plechu, který není potřeba vymazávat, ale klidně můžeme trochou másla. Na těsto naneseme rovnoměrně připravenou tvarohovou náplň a na ni rovnoměrně nastrouháme těsto vytažené z mrazničky.

Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C zhruba 35 minut. Pak troubu vypneme a tvarohové řezy necháme ještě 10 minut v troubě. Když plech vychladne, dáme ještě do chladu alespoň na pár hodin, nejlépe však přes noc.

Líbí se vám "Tvarohové řezy"?



Komentáře