Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

Vynikající vanilkové rohlíčky nemohou na Vánoce rozhodně chybět. Podle tohoto vyzkoušeného receptu se vám rohlíčky zaručeně povedou. Zkuste použít vanilkový lusk, stojí to za to.

50 minut, 1 plech

Ingredience

  • 150 g hladké mouky
  • 25 g moučkového cukru
  • 1 vejce (žloutek)
  • 50 g mletých vlašských nebo lískových oříšků
  • 100 g másla
  • 1 vanilkový lusk nebo 1 vanilkový cukr a moučkový cukr na obalení rohlíčků

Postup

Vanilkové rohlíčky jsou snadné, pojďme na to. V míse smícháme hladkou mouku moučkový cukr a mleté oříšky (mohou být i mandle). Přidáme oddělený žloutek, plátek změklého másla a poctivě rukama vypracujeme těsto, které dáme na hodinu, lépe na dvě, odpočinout do chladu.

Z odleženého těsta bereme kousky, ze kterých děláme dlaněmi válečky a zahnuté pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Plech zaplněný rohlíčky dáme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme zhruba 8 – 10 minut.

Hned po upečení vanilkové rohlíčky obalujeme ve směsi vanilkového a moučkového cukru. Pro ještě více vanilkovou chuť požijeme vanilkový lusk.

Jak si vanilkový lusk připravit?

Je to snadné. Vanilkový lusk podélně rozřízneme opatrně ostrým nožem napůl a jeho špičkou vyškrábneme vnitřní semínka vanilky a promícháme s moučkovým cukrem (vanilkový cukr už nemusíme použít).

Vanilka – recepty

Vanilka - recepty
Vanilka – recepty
Líbí se vám "Vanilkové rohlíčky"?



Komentáře