Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

Vyzkoušený recept na tvarohovou bábovku, která je vynikající například k černému čaji, nebo jen tak samotná na svačinu. Děti ji zbožňují a dospělí stejně tak.

65 minut, 1 bábovka

Ingredience

  • 500 g měkkého tvarohu (2 vaničky nízko/polo/plnotučného)
  • 200 g moučkového cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 5 vajec
  • 150 g másla
  • 200 g polohrubé mouky
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • máslo nebo olej na vymazání formy
  • strouhanka, hrubá mouka nebo kokos na vysypání formy

Postup

V dostatečně velké míse nejprve utřeme cukr (včetně vanilkového) společně s oddělenými žloutky a povoleným máslem. Přidáme tvaroh, ušlehaný tuhý sníh z bílků a postupně přimícháváme mouku promíchanou s práškem do pečiva. Mícháme, dokud nedosáhneme hladkého a nadýchaného těsta na naši tvarohovou bábovku.

Vymažeme si formu. Použijeme buď olej, nebo si rozpustíme trochu másla a mašlovačkou důkladně vymažeme bábovkovou formu, kterou vysypeme například strouhankou, nebo čím jsme zvyklí. Do formy vylijeme rovnoměrně těsto.

Bábovku dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme zhruba 50 minut. Záleží samozřejmě také na naší troubě. Ke konci vyzkoušíme špejlí, zdali je upečená. Hotovou tvarohovou bábovku vytáhneme z trouby, necháme zchladnout, vyklopíme, pocukrujeme a můžeme podávat například k dobrému černému čaji.

Tvaroh – recepty

Tvaroh - recepty
Tvaroh – recepty
Líbí se vám "Tvarohová bábovka"?



Komentáře