Vyzkoušený recept na tvarohovou bábovku, která je vynikající například k černému čaji, nebo jen tak samotná na svačinu. Děti ji zbožňují a dospělí stejně tak.
65 minut, 1 bábovka
Ingredience
- 500 g měkkého tvarohu (2 vaničky nízko/polo/plnotučného)
- 200 g moučkového cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
- 5 vajec
- 150 g másla
- 200 g polohrubé mouky
- 1 sáček prášku do pečiva
- máslo nebo olej na vymazání formy
- strouhanka, hrubá mouka nebo kokos na vysypání formy
Postup
V dostatečně velké míse nejprve utřeme cukr (včetně vanilkového) společně s oddělenými žloutky a povoleným máslem. Přidáme tvaroh, ušlehaný tuhý sníh z bílků a postupně přimícháváme mouku promíchanou s práškem do pečiva. Mícháme, dokud nedosáhneme hladkého a nadýchaného těsta na naši tvarohovou bábovku.
Vymažeme si formu. Použijeme buď olej, nebo si rozpustíme trochu másla a mašlovačkou důkladně vymažeme bábovkovou formu, kterou vysypeme například strouhankou, nebo čím jsme zvyklí. Do formy vylijeme rovnoměrně těsto.
Bábovku dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme zhruba 50 minut. Záleží samozřejmě také na naší troubě. Ke konci vyzkoušíme špejlí, zdali je upečená. Hotovou tvarohovou bábovku vytáhneme z trouby, necháme zchladnout, vyklopíme, pocukrujeme a můžeme podávat například k dobrému černému čaji.