Vepřové kousky s rýží

Vyzkoušený a velice jednoduchý recept na vepřové kousky z plece s vařenou rýží. Můžete jednoduše dochutit podle sebe a recept upravit.

30 minut, 2 porce

Ingredience

  • 300 g vepřového masa (plec)
  • 1/2 hrnku olivového oleje
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžička mleté červené papriky
  • sůl
  • pepř
  • 1 cibule
  • 0,5 l vývaru
  • 1 plátek másla
  • 1 hrnek rýže
  • olej a máslo na pánev

Postup

Očištěné a opláchnuté maso nakrájíme na kousky a naložíme do marinády, kterou připravíme smícháním olivového oleje, sojové omáčky, soli, červené papriky a pepře. Necháme marinovat několik hodin v chladničce.

Na pánvi rozpálíme trochu oleje s plátkem másla a krátce orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli (zhruba 5 minut).

Přidáme na pánev maso a opékáme zhruba 10 minut ze všech stran.

Přilijeme vývar, zamícháme, zakryjeme poklicí a podusíme zhruba 20 minut.

Zatím dáme vařit rýži. Když už je maso do měkka, dáme ho na chvíli stranou a vše ostatní rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme k omáčce ještě plátek másla, maso vrátíme do omáčky a pár minut ještě prohřejeme.

Hotové vepřové kousky s omáčkou podáváme s rýží, ale může být také bramborová kaše.

Líbí se vám "Vepřové kousky s rýží"?



Komentáře