Vyzkoušený recept na bramboráky ze syrových brambor jako od babičky. Můžete část brambor nahradit také cuketou, nebo kysaným zelím.
40 minut, až 10 bramboráků
Ingredience
- 500 g brambor (varný typ C)
- 50 ml odstátého mléka
- 1 vejce
- 3 – 4 stroužky česneku
- 75 g hladké mouky
- majoránka
- sůl
- pepř
- olej nebo sádlo na smažení
Postup
Brambory oškrábeme, opláchneme a nastrouháme na hrubém struhadle. Například přes cedník vytlačíme z nastrouhaných brambor přebytečnou vodu.
K nastrouhaným bramborám zbavených přebytečné vody přidáme odstáté mléko, ve kterém lehce rozšleháme vejce a rozmícháme rozmačkaný česnek. Dále přidáme mouku, drcenou majoránku, sůl a pepř. Promícháme a vytvoříme těsto, které není ani vyloženě tekuté, ale ani husté.
Rozpálíme na pánvi olej, nebo sádlo a naběračkou na pánev dáváme těsto. Bramboráky smažíme z obou stran dozlatova a hotové dáváme například na ubrousek, abychom je zbavili přebytečného oleje.