Cuketová pomazánka

Vyzkoušený recept na cuketovou pomazánku, která zaujme i cuketové pesimisty. Pokud máte cukety nadbytek, zbavte se jí také přípravou této skvělé pomazánky.

45 minut, 4 porce

Ingredience

  • 1 mladší cuketa
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 4 – 6 stroužků česneku
  • 2 chilli papričky
  • 1 hrstka nastrouhaného parmezánu
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • sůl
  • pepř

Postup

Cuketu opláchneme a i se slupkou, ve které jsou cenné živiny, ji nastrouháme na hrubém struhadle. Nastrouhanou cuketu posolíme, promícháme a dáme do cedníku alespoň na 30 minut, abychom ji zbavily přebytečné vody.

Následně cuketu zmáčkneme a skrz cedník ji zbavíme zbývající vody. Takto je připravená k další úpravě.

Na pánvi rozpálíme olej a na něm krátce, zhruba 2 minuty, osmahneme na drobno nakrájený česnek a chilli papričky (můžeme vynechat a místo toho pak opepříme).

Na pánev dáme připravenou cuketu a za průběžného míchání ji na pánvi prohřejeme zhruba 3 minuty.

Následně pánev odstavíme z plotny a k cuketě přimícháme nastrouhaný parmezán a zakysanou smetanu. Podle chuti ještě osolíme a opepříme.

Recepty z cukety

Recepty z cukety
Recepty z cukety
Líbí se vám "Cuketová pomazánka"?



Komentáře