Vyzkoušený recept na cuketovou pomazánku, která zaujme i cuketové pesimisty. Pokud máte cukety nadbytek, zbavte se jí také přípravou této skvělé pomazánky.
45 minut, 4 porce
Ingredience
- 1 mladší cuketa
- 3 lžíce olivového oleje
- 4 – 6 stroužků česneku
- 2 chilli papričky
- 1 hrstka nastrouhaného parmezánu
- 2 lžíce zakysané smetany
- sůl
- pepř
Postup
Cuketu opláchneme a i se slupkou, ve které jsou cenné živiny, ji nastrouháme na hrubém struhadle. Nastrouhanou cuketu posolíme, promícháme a dáme do cedníku alespoň na 30 minut, abychom ji zbavily přebytečné vody.
Následně cuketu zmáčkneme a skrz cedník ji zbavíme zbývající vody. Takto je připravená k další úpravě.
Na pánvi rozpálíme olej a na něm krátce, zhruba 2 minuty, osmahneme na drobno nakrájený česnek a chilli papričky (můžeme vynechat a místo toho pak opepříme).
Na pánev dáme připravenou cuketu a za průběžného míchání ji na pánvi prohřejeme zhruba 3 minuty.
Následně pánev odstavíme z plotny a k cuketě přimícháme nastrouhaný parmezán a zakysanou smetanu. Podle chuti ještě osolíme a opepříme.