Domácí jogurt

Domácí jogurt

Máte rádi kvalitní jogurty? Připravte si snadno podle vyzkoušeného receptu domácí jogurt, který můžete výhodně dál použít při přípravě jiných receptů.

15 minut, 1 litr jogurtu

Ingredience

  • 3 lžíce kvalitního bílého jogurtu
  • 1 l čerstvého plnotučného mléka

Postup

Nejprve si připravíme sklenici, nebo více menších uzavíratelných sklenic, které důkladně opláchneme horkou vodou.

Jogurt ohřejeme zhruba na 40° C třeba tak, že kelímek s jogurtem vložíme na chvíli do teplé vody. Následně smícháme v nějakém důkladně vypláchnutém hrnci mléko s jogurtem tak, aby se v něm rozpustil.

Hotovou směs nalijeme do připravených vysušených sklenic, uzavřeme je a dáme na nějaké teplé a temné místo, kde s nimi nebudeme hýbat. Doporučuje se ještě sklenice zabalit do ručníku a deky.

Jogurt by měl být hotový zhruba za 12 hodin. Pak jej můžeme dát do chladničky a po vychlazení konzumovat.

Pokud děláme domácí jogurt pravidelně, další už připravujeme samozřejmě z domácího jogurtu.

Líbí se vám "Domácí jogurt"?



Komentáře