Vyzkoušený recept na sněhové pusinky z bílků, které chutnají jako od cukráře a určitě se povedou také vám.
30 minut
Ingredience
- 4 vejce (bílky)
- 80 g cukru krupice
- 240 g cukru moučka
Postup
Do hrnce dáme vodu a přivedeme k varu.
Z bílků ušleháme nejlépe v nějaké nerezové míse sníh a do něj postupně přidáváme cukr krupici. Ušleháme tuhý sníh.
Pak přidáme cukr moučku a nad parou ušleháme tuhý, lesklý sníh.
Plech vyložíme pečícím papírem a na něj tvoříme naplněným cukrářským sáčkem sněhové pusinky.
Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 100 °C na 70 – 80 minut. Když jsou pusinky z bílků hotové, měly by se začít odlepovat.