Vyzkoušený recept na pikantní fazolový guláš s klobásou, nebo jiným masem podle chuti. Pokud byste chtěli mexický guláš, stačí přidat kukuřici a nějakou feferonku.
45 minut, 4 porce
Ingredience
- 1 plátek másla
- 1 cibule
- 300 g kvalitní klobásy (pikantní)
- 4 brambory
- mletá sladká i pálivá paprika
- chilli koření
- sůl
- cca 1 l hovězího vývaru
- 400 g červených fazolí v plechovce
- 4 stroužky česneku
Postup
Nejprve si nakrájíme cibuli nadrobno a zpěníme ji na rozehřáté hlubší pánvi na másle.
Po chvíli přidáme klobásu nakrájenou například na kostičky a očištěné brambory nakrájené na menší kousky. Vše společně osmahneme zhruba 5 minut.
Přidáme mletou papriku, chilli, osolíme, zalijeme vývarem tak, aby bylo vše pod hladinou a povaříme, dokud nejsou brambory doměkka (cca 20 minut).
Scedíme fazole, prolisujeme česnek, přidáme vše na pánev, promícháme a necháme společně prohřát.
Jednoduchý fazolový guláš máme po chvíli hotový a můžeme podávat s čerstvým pečivem.