Fazolový guláš

Vyzkoušený recept na pikantní fazolový guláš s klobásou, nebo jiným masem podle chuti. Pokud byste chtěli mexický guláš, stačí přidat kukuřici a nějakou feferonku.

45 minut, 4 porce

Ingredience

  • 1 plátek másla
  • 1 cibule
  • 300 g kvalitní klobásy (pikantní)
  • 4 brambory
  • mletá sladká i pálivá paprika
  • chilli koření
  • sůl
  • cca 1 l hovězího vývaru
  • 400 g červených fazolí v plechovce
  • 4 stroužky česneku

Postup

Nejprve si nakrájíme cibuli nadrobno a zpěníme ji na rozehřáté hlubší pánvi na másle.

Po chvíli přidáme klobásu nakrájenou například na kostičky a očištěné brambory nakrájené na menší kousky. Vše společně osmahneme zhruba 5 minut.

Přidáme mletou papriku, chilli, osolíme, zalijeme vývarem tak, aby bylo vše pod hladinou a povaříme, dokud nejsou brambory doměkka (cca 20 minut).

Scedíme fazole, prolisujeme česnek, přidáme vše na pánev, promícháme a necháme společně prohřát.

Jednoduchý fazolový guláš máme po chvíli hotový a můžeme podávat s čerstvým pečivem.

Líbí se vám "Fazolový guláš"?



Komentáře