Vyzkoušený a oblíbený recept na hrnkovou ořechovou buchtu bez vajec. Této buchtě nikdo neodolá a už vůbec ne milovníci oříšků. Doporučujeme s polevou.
40 minut, 1 plech
Ingredience
- 2 hrnky mletých vlašských ořechů
- 3 hrnky polohrubé mouky
- 2 hrnky cukru krupice
- 3 lžíce kvalitního kakaa
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 3 hrnky plnotučného mléka
- 1/2 hrnku oleje
Postup
Do mísy přidáme všechny sypké ingredience a promícháme je.
Přidáme mléko, olej a ručně nebo robotem umícháme těsto.
Hlubší plech důkladně vymažeme například olejem a vysypeme strouhankou, hrubou moukou, nebo třeba kokosem.
Těsto vylijeme rovnoměrně do připraveného plechu a dáme péct do předehřáté trouby na 170 °C po dobu zhruba 25 minut. Ořechová buchta je upečená když se na špejli nelepí těsto.
Hotovou buchtu můžeme podle chuti vylepšit nějakou polevou.