Jahodové řezy

Vyzkoušený recept na luxusní jahodové řezy s tvarohem, smetanou a případně želatinou navrch. Vychlazená letní delikatesa s jahodami, které neodoláte.

60 minut, 1 plech

Ingredience

Piškotové těsto

  • 6 vajec
  • 6 lžic cukru krupice
  • 6 lžic polohrubé mouky
  • 1 špetka soli

Krém

  • 500 g polotučného tvarohu (2 vaničky)
  • 400 ml smetany ke šlehání
  • 100 g cukru moučka
  • 1 vanilkový cukr
  • kůra z 1/2 citronu

Dokončení

  • 500 g čerstvých zralých jahod
  • želatina na přelití

Postup

Oddělené bílky ušleháme s cukrem do husté pěny a pak postupně přidáváme žloutky a ušleháme. Přimícháme mouku, špetku soli a těsto je hotové.

Středně hluboký plech vyložíme pečícím papírem, těsto na něj rovnoměrně nalijeme a dáme péct do předehřáté trouby na 170 °C po dobu 20 minut a necháme vychladnout.

Zatím připravíme krém. K tvarohu přidáme ušlehanou smetanou, promícháme, přidáme cukry i nastrouhanou citronovou kůru a vše promícháme. Hotový krém rovnoměrně naneseme na na vychladlé těsto, uhladíme a dáme chladit alespoň na 1 hodinu.

Očištěné a opláchnuté jahody rozpůlíme, případně nakrájíme na silnější plátky (jak chceme), naskládáme na již vychlazený krém a zalijeme želatinou, kterou připravíme podle návodu na obalu. Hotové jahodové řezy dáme opět do chladu alespoň na 1 hodinu, aby želatina ztuhla a byly před podáváním vychlazené.

Líbí se vám "Jahodové řezy"?



Komentáře