Kefírová bublanina s ovocem

Vyzkoušený recept na kefírovou bublaninu s ovocem. Použijte třeba čerstvé jahody, třešně, višně, rybíz, maliny, nebo jiné ovoce podle chuti a dostupnosti.

50 minut, 1 plech

Ingredience

  • 500 g čerstvého ovoce (bez pecek, množství je na nás)
  • 1 prášek do pečiva
  • 150 g polohrubé mouky
  • 150 g hladké mouky
  • 150 g cukru moučka
  • 4 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 špetka soli
  • 100 g másla
  • 200 ml kefíru
  • 2 lžíce rumu

Postup

Nejprve si připravíme ovoce. Pokud je s peckami, vypeckujeme. Pokud je ovoce větší, pokrájíme na poloviny nebo na čtvrtiny. Prostě jak máme rádi.

V míse smícháme všechny sypké ingredience (kromě vanilkového cukru) a z oddělených bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh.

Ve druhé míse ušleháme rozpuštěné a vychladlé máslo s vanilkovým cukrem, přimícháme oddělené žloutky, rum a kefír. K této směsi přimícháme směs sypkých ingrediencí, promícháme a na závěr lehce přimícháme sníh z bílků.

Hotové těsto nalijeme do hlubšího plechu, který vymažeme a vysypeme (např. olejem a hrubou moukou), naskládáme ovoce, které lehce vmáčkneme do těsta a pečeme v předehřáté troubě na 160 °C po dobu cca 25 minut.

Líbí se vám "Kefírová bublanina s ovocem"?



Komentáře