Vyzkoušený recept na nejlepší kefírové lívance z nekynutého těsta. Nebojte se chuti, lívance z kefíru jsou vážně skvělé a budou chutnat všem.
25 minut, cca 25 lívanců
Ingredience
- 500 ml kefíru
- 300 g hladké mouky
- 100 g cukru
- 1 vejce
- 1 rovná lžička sody
Postup
Do mísy dáme kefír, cukr, vejce a metličkami ušleháme, aby se vše spojilo. Mouku promícháme nejprve se sodou a pak tuto směs přimícháme.
Rozehřejeme si lívanečník, který vždy před nalitím těsta pomažeme olejem, aby se lívance nepřipalovaly. Prostor v lívanečníku nevyplňujeme těstem až po okraj, protože lívance zvětší svůj objem.
Lívance děláme z obou stran. Otáčíme je ve chvíli, kdy se na lívanci začnou dělat bublinky.
Hotové lívance podáváme s oblíbenou marmeládou, nebo džemem a tvarohem smíchaným půl na půl se zakysanou smetanou. Podle chuti a možností přidáme také čerstvé ovoce.