Kefírové lívance

Vyzkoušený recept na nejlepší kefírové lívance z nekynutého těsta. Nebojte se chuti, lívance z kefíru jsou vážně skvělé a budou chutnat všem.

25 minut, cca 25 lívanců

Ingredience

  • 500 ml kefíru
  • 300 g hladké mouky
  • 100 g cukru
  • 1 vejce
  • 1 rovná lžička sody

Postup

Do mísy dáme kefír, cukr, vejce a metličkami ušleháme, aby se vše spojilo. Mouku promícháme nejprve se sodou a pak tuto směs přimícháme.

Rozehřejeme si lívanečník, který vždy před nalitím těsta pomažeme olejem, aby se lívance nepřipalovaly. Prostor v lívanečníku nevyplňujeme těstem až po okraj, protože lívance zvětší svůj objem.

Lívance děláme z obou stran. Otáčíme je ve chvíli, kdy se na lívanci začnou dělat bublinky.

Hotové lívance podáváme s oblíbenou marmeládou, nebo džemem a tvarohem smíchaným půl na půl se zakysanou smetanou. Podle chuti a možností přidáme také čerstvé ovoce.

Líbí se vám "Kefírové lívance"?



Komentáře