Vyzkoušený a jednoduchý recept na pudingový krém s máslem a žloutkem, který se běžně požívá například do nějakých řezů, nebo dortů.
20 minut
Ingredience
- 1 vanilkový puding
- 2 lžíce cukru krupice
- 1 hrnek mléka (cca 220 ml)
- 125 g másla
- 2 lžíce cukru moučky
- 1 žloutek
Postup
Puding promícháme s cukrem krupice a rozpustíme v kastrolku s jednou třetinou mléka (cca 75 ml).
Ve druhém kastrolku přivedeme zbývající dvě třetiny mléka k varu a přidáme rozpuštěný puding z prvního kastrolku. Krátce povaříme, dokud puding nezhoustne, odstavíme a necháme vychladnout.
V misce utřeme změklé máslo pokrájené na kousky s moučkovým cukrem a žloutkem do hladké pěny a následně vmícháme do vychladlého pudingu pokojové teploty. Pěna z másla i puding musí mít stejnou teplotu, protože jinak by se krém srazil.