Řízky naruby

Vyzkoušený recept na skvělé řízky naruby zapečené se slaninou v troubě. Pokud máte vepřovou kýtu nebo krkovičku, zkuste je.

60 minut, 4 porce

Ingredience

  • 4 plátky vepřové kýty nebo kotlety
  • sůl
  • česnek
  • strouhanka
  • 2 vejce
  • 8 plátků anglické slaniny
  • 1 cibule

Postup

Připravené vepřové řízky osolíme, podle chuti potřeme rozmačkaným česnekem a položíme na strouhanku, ideálně rozprostřenou třeba na pracovní desce. Poklepeme je zlehka na strouhance paličkou, aby se v ní hezky obalily.

Pak obalené řízky namočíme do rozšlehaného vejce a krátce je osmahneme na rozpálené pánvi vymazané olejem. Stačí pouze chvilka, aby se zatáhly.

Pekáček, případně remosku vyskládáme plátky slaniny, naskládáme připravené řízky, na ně cibuli nakrájenou na kolečka, zakryjeme plátky slaniny, alobalem a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C po dobu zhruba 40 minut. Po 25 minutách alobal odstraníme.

Pečené řízky naruby se slaninou a cibulí jsou vynikající například s domácí bramborovou kaší.

Líbí se vám "Řízky naruby"?



Komentáře