Vyzkoušený recept na lahodný a zdravý salát z červené řepy s česnekem, který se skvěle hodí jako příloha k masu, nebo jen tak s čerstvým pečivem.
25 minut, 2 porce
Ingredience
- 1 větší červená řepa
- 4 stroužky česneku
- 1/2 kelímku zakysané smetany (100 g)
- sůl
- pepř
- 1 hrstka nasekaných vlašských ořechů
Postup
Nejprve si ve větším hrnci uvaříme do měkka červenou řepu, což nám zabere zhruba 90 – 120 minut.
Vychladlou červenou řepu nastrouháme na hrubém struhadle a necháme například skrz cedník, nebo okapat šťávu z červené řepy, kterou samozřejmě nevylijeme, ale vypijeme.
K nastrouhané řepě přidáme prolisovaná česnek, který můžeme předem smíchat se smetanou (případně i nasekanými vlašskými ořechy) a tuto směs vmícháme do nastrouhané červené řepy.
Vše důkladně promícháme, podle chuti osolíme, opepříme a dáme na chvíli do chladu.