Salát z červené řepy

Vyzkoušený recept na lahodný a zdravý salát z červené řepy s česnekem, který se skvěle hodí jako příloha k masu, nebo jen tak s čerstvým pečivem.

25 minut, 2 porce

Ingredience

  • 1 větší červená řepa
  • 4 stroužky česneku
  • 1/2 kelímku zakysané smetany (100 g)
  • sůl
  • pepř
  • 1 hrstka nasekaných vlašských ořechů

Postup

Nejprve si ve větším hrnci uvaříme do měkka červenou řepu, což nám zabere zhruba 90 – 120 minut.

Vychladlou červenou řepu nastrouháme na hrubém struhadle a necháme například skrz cedník, nebo okapat šťávu z červené řepy, kterou samozřejmě nevylijeme, ale vypijeme.

K nastrouhané řepě přidáme prolisovaná česnek, který můžeme předem smíchat se smetanou (případně i nasekanými vlašskými ořechy) a tuto směs vmícháme do nastrouhané červené řepy.

Vše důkladně promícháme, podle chuti osolíme, opepříme a dáme na chvíli do chladu.

Líbí se vám "Salát z červené řepy"?



Komentáře