Vaječná pomazánka s majonézou

Vyzkoušený základní recept na vynikající vaječnou pomazánku s majonézou. Pokud použijete domácí majonézu i vejce, tím líp.

20 minut, cca 6 porcí

Ingredience

  • 10 vajec
  • 1 sklenička majonézy (220 ml), nebo domácí majonéza
  • 2 lžičky plnotučné hořčice
  • 2 ks taveného sýru (cca 80 g)
  • sůl
  • pepř
  • 1 – 2 cibule
  • pažitka

Postup

Vajíčka uvařená na tvrdo protlačíme do misky přes kráječ/sítko, abychom měli zhruba nudličky – prostě vejce potřebujeme na drobno. Můžeme také nakrájet nožem, nebo nastrouhat na hrubém struhadle.

Přidáme majonézu, kterou můžeme udělat domácí, hořčici a tavený sýr.

Oloupanou cibuli s pažitkou si nakrájíme nadrobno a přidáme k ostatním ingrediencím do mísy.

Osolíme, opepříme, vše společně rozmačkáme a promícháme pomocí vidličky. Hotovou vaječnou pomazánku dáme na chvíli do chladu.

Líbí se vám "Vaječná pomazánka s majonézou"?



Komentáře