Vyzkoušený základní recept na vynikající vaječnou pomazánku s majonézou. Pokud použijete domácí majonézu i vejce, tím líp.
20 minut, cca 6 porcí
Ingredience
- 10 vajec
- 1 sklenička majonézy (220 ml), nebo domácí majonéza
- 2 lžičky plnotučné hořčice
- 2 ks taveného sýru (cca 80 g)
- sůl
- pepř
- 1 – 2 cibule
- pažitka
Postup
Vajíčka uvařená na tvrdo protlačíme do misky přes kráječ/sítko, abychom měli zhruba nudličky – prostě vejce potřebujeme na drobno. Můžeme také nakrájet nožem, nebo nastrouhat na hrubém struhadle.
Přidáme majonézu, kterou můžeme udělat domácí, hořčici a tavený sýr.
Oloupanou cibuli s pažitkou si nakrájíme nadrobno a přidáme k ostatním ingrediencím do mísy.
Osolíme, opepříme, vše společně rozmačkáme a promícháme pomocí vidličky. Hotovou vaječnou pomazánku dáme na chvíli do chladu.