Včelí úly

Vyzkoušený recept na vynikající nepečené včelí úly, které nesmí mezi vánočním cukrovím chybět. Velice podobná jsou také oblíbená vosí hnízda.

50 minut, 35 včelích úlů (podle velikosti formiček)

Ingredience

Nepečené těsto

  • 200 g dětských piškotů
  • 100 g cukru moučka
  • 100 g másla
  • 1 lžíce kakaa
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 – 4 lžíce rumu
  • 4 lžíce mléka

Náplň

  • 80 g másla
  • 50 g cukru moučka
  • 1 žloutek
  • 1 lžíce rumu

Slepování

  • 35 piškotů

Postup

Z piškotů potřebujeme udělat doslova prášek, takže je na jemno pomeleme, nebo dáme do mixéru.

K připraveným piškotům přidáme všechny ostatní ingredience na nepečené těsto (změklé máslo pokrájíme na kousky) a rukama vypracujeme hladké těsto.

Náplň do včelích úlů připravíme tak, že máslo, cukr, žloutek a rum utřeme dohladka.

Máslo, cukr, žloutek a rum utřeme na hladký krém.

Připravíme si formičky na včelí úly a začneme je plnit těstem tak, že si vždy vezmeme potřebné množství, které vmáčkneme do cca 3/4 formičky na včelí úly a například koncem vařečky vytlačíme díru, kterou naplníme krémem a včelí úl přiklopíme piškotem. Chce to prostě vychytat množství těsta a šířku konce vařečky, aby při vytlačení těsta byla jeho výška k okraji formičky a to hezky dosedlo na piškot.

Hotové včelí úly skládáme na plech a následně je dáme na chladnější místo odležet alespoň na dva dny. Dle libosti je můžeme namočit do čokoládové polevy a posypat bílými, nebo barevnými kuličkami.

Líbí se vám "Včelí úly"?



Komentáře